Eastbound USA 01

San Francisco – Denver, 17 dagen, 2.400 km

Dag 5.
Middlegate. “Do you hear that? Those guys are crazy!” We rijden voor de tweede dag in Nevada. Na iedere 30 á 40 km openbaart zich, over de rand van een bergkam, een nieuwe vallei. Steeds anders van kleur en geur maar altijd met een spectaculair vergezicht met een kaarsrechte weg die opgaat in de oneindigheid. In Middlegate worden we voor gek uitgemaakt als we vertellen van onze rit van die dag, door de woestijn, over 186 km naar Austin. Met meer dan 100 km voor de boeg slaan we alle mogelijke proviand in en laten we grote omeletten bakken door de man die zich duidelijk uitspreekt over onze fietsonderneming.
De directheid en het no nonsense gedrag van de inwoners uit dit bijna onbewoonde stuk van Amerika past goed bij de levensstijl die we ons in korte tijd hebben aangemeten. We fietsen de ballast van ons af en houden ons alleen nog maar bezig zaken die er echt toe doen in het leven; fietsen, koffie en vriendschap.

Dag 11. Bicknell. Al tientallen km, zonder een trap te hoeven doen, bergafwaarts over het prachtige zwarte asfalt. Eerlijk verdiend, dat zeker, na de etappe van gisteren over de 191 km met ruim 2.000 hoogtemeters. Het door erosie gevormde landschap van Capitol Reef National Park sluit zich langzaam om ons heen. In Torrey, bij Robber's Roost Books and Café, raak ik verliefd op Melanie die ons de beste cappuccino van de hele reis voorschotelt en er een sensationele handmassage bij geeft. Zo’n 50 km verderop overkomt me hetzelfde bij Hank, de eigenaar van Mesa Farm Market, die me met zijn openingsvraag “What do you guys like to have?” betoverd. De heerlijkste culinaire hoogstandjes schieten door mijn hoofd maar het menu biedt alleen brood en ijsthee. Op het terras, niet meer dan een verwaarloosde vogelkooi, eten we toch diep gelukkig onze lunch. We zitten in the middle of f*****g nowhere en zijn omringd door overweldigende natuur. Het kunstwerk van rotsformaties met rode, grijze, blauwe en groene kleuren voelt als de mooiste plek op aarde.

Dag 17. Diep in de Rocky Mountains. Links en rechts van ons bevinden zich bergen van meer dan 4.000 meter hoogte. Het landschap is adembenemend mooi. Het is eind september en de Indian Summer kleurt de bomen prachtig geel. De weg, waar we al eindeloos veel kilometers op rijden, vindt zich slingerend een weg door de vallei. Rechts een wild stromende rivier. De snelheid is hoog en we versnellen door. Kop over kop met mijn fietsmaat Frank. Mijn lichaam is dodelijk vermoeid en schreeuwt om rust. Maar mijn geest, inmiddels in een absolute “rider’s high”, voelt geen pijn meer en zweept de trapfrequentie omhoog. Rij ik nou op het binnen- of buitenblad? Fietsen we wind mee of wind tegen? Bergop of bergaf? “Onthoudt één ding”, had coach Jacques nog vlak voor ons vertrek gezegd. “Langs een rivier is het nooit vlak.” We zijn op weg naar Denver, het eindstation van onze fietstocht, maar ik zou willen dat aan deze weg nooit een einde kwam. Eastbound USA! 

1. San Francisco – Denver 90 km. / 653 m.
2. Dixon – Placerville 139 km. / 1.067 m.
3. Placerville – Carson City 196 km. / 3.910 m.
4. Carson City – Fallon 100 km. / 333 m.
5. Fallon – Austin 186 km. / 1.554 m.
6. Austin – Eureka 115 km. / 917 m.
7. Eureka – Ely 125 km. / 1.358 m.
8. Ely – Baker 101 km. / 1.252 m.
9. Baker – Delta 157 km. / 755 m.
10. Delta – Loa 191 km. / 2.075 m.
11. Loa – Hanksville 105 km. / 502 m.
12. Hanksville – Moab 176 km. / 1.035 m.
13. Moab – Naturita 134 km. / 2.016 m.
14. Naturita – Montrose 146 km. / 1.618 m.
15. Montrose – Sargents 160 km. / 2.634 m.
16. Sargents – Fairplay 137 km. / 2.246 m.
17. Fairplay – Denver 141 km. / 1.414 m.

Mooiste collen

1. Monarch Pass (3.448 m.): Vanuit Sargents in 16 km. met 5-7% stijgingspercentage naar de top van de wereld!

2. Carson Pass (2.637 m.): Vanuit Placerville, met ups & downs, in 110 km. naar de top en (vooral interessant) een mooie en geweldig snelle afdaling.


Mooiste plekjes

1. Baker (Nevada): Dit dorp heeft 68 inwoners en als je een salade van het menu bestelt dan zal de gastvrouw je met grote schrik en verbazing vragen waarom. Drink koffie bij Terry en Gwendalin.

2. Scott’s meloenen stalletje: Op de weg naar Fallon (Nevada) serveert Scott de lekkerste galia meloenen ooit. Onbeperkt eten als je belooft een echte, ouderwetse Nederlandse gulden op te sturen.

3. Happy Belly Deli in Norwood (Colorado): De enige koffiebar op de route die in de buurt komt van Lola Bikes & Coffee. Maar dan moet je niet vergeten je eigen fiets mee te nemen!

 


Paklijst

• Fiets met achteruit kijk spiegeltje en 2 bidons
• Fietstas van 12,5 liter
• Helm en fietsschoenen
• Fietskledingpakket voor zon en regen, warmte (42 gr. C) en kou (5 gr. C)
• Lange afritsbroek, t-shirt en slippers
• 4 reservebandjes, plaksetje, pomp en multi-tool
• Zonnebril en zonnebrand
• Tandenborstel en pleisters
• Creditcard en paspoort
• Overbodig: reservebroek/deo  

 


Trainingsschema

4.000 km. voorbereiding in de periode van 1 januari tot 1 september 2014. 
Langste meerdaagse training: Parijs – Rotterdam 500 km. in 3 dagen. 
Langste eendaagse rit: Zwijndrecht (NL) – Zwijndrecht (B) visa versa 233 km.

Learnings
1. Rij met lage velgen zodat je overal onderweg bij wielerzaken binnenbandjes met passende ventielen kunt kopen. Als je met hoge velgen wilt rijden, stuur dan binnenbanden met lange ventielen vooruit naar je hotels op de route.
2. Achteruit kijk spiegeltje is onmisbaar om achterop komend verkeer te monitoren.
3. Datzelfde geldt voor een hoogtemeter om te weten of je bergaf of bergop rijdt.

 


Centjes 

• Ticket (Amsterdam – San Francisco / Denver – Amsterdam): 850 Euro 

• Overnachtingen: 30 Euro per persoon per nacht (**/*** motels) 

• Maaltijden & ravitaillering: 50 Euro per persoon per dag

Volgende droom

 

Bikes Lola Service Course

Bij Lola werkt een van de beste fietsenmakers van de stad. Maar juist omdat hij zo goed is raden we aan dat klanten alleen hun fietsen met derailleurs (versnellingen) brengen voor reparatie en service (voor eenvoudige stadsfietsen zijn goedkopere alternatieven in de buurt). Maak voor dat je fiets brengt eerst een afspraak (06 29 08 77 93) of stuur eenvoudig een email.

 

Bikes Bike Fitting

Bij fietsen is het belangrijk dat je goed op je fiets zit om blessures te voorkomen en het maximale uit je inspanning te halen. Bij Lola bieden we een professionele bike-fit voor amateurs en fiets-enthousiastelingen. Onze bike-fit maakt gebruik van de laatste technieken om een perfecte houding op je fiets te garanderen. Ongeacht je lichaamsbouw of niveau, met de Lola-fit zit je optimaal op je fiets. Bel om een afspraak te maken (06 29 08 77 93) of stuur ons even een e-mail.

Bikes Bike Rentals

Ben je maar een weekendje in de stad maar je wil toch met ons meerijden? Lola heeft een partnership gesloten met Cannondale en Kona om ons te voorzien van race, CX en gravel fietsen in verschillende maten voor de verhuur.Wil je weten wat die gravel gekte nu precies inhoudt of meemaken hoe het is om een Cannondale synapse tussen je benen te hebben? Geen probleem, Lola regelt het. Bekijk hier de fietsen en de maten. Mail ons van te voren even dan zorgen we dat je fiets klaar staat bij aankomst.

Bikes Bike Sales

Lola is er allereerst op uit om zoveel mogelijk mensen toe te voegen aan onze fiets-community en zo te laten genieten van de schoonheid van fietsen. Om dat de start-up kosten vrij hoog zijn hebben we gezocht naar de beste fietsen op de markt. Volgens ons biedt Cannondale de beste weg-fiets voor je geld. We helpen je graag om de juiste fiets te kiezen uit hun modellen. Voor gravel hebben we een hele lijn Kona fietsen. Stuur ons een email om een afspraak te maken zodat we rustig kunnen praten over je nieuwe fiets.