Lola FIT

Dat fietsen geweldig is hoeven we niemand uit te leggen. Maar Lola krijgt vaak de vraag hoe je net iets sneller, langer, hoger of soepeler kunt fietsen. Mensen die zich vaak een bepaald doel hebben gesteld, een heroïsche rit rijden of een legendarische col bedwingen. Voor al deze fietsers, van elk niveau, hebben we nu een passend antwoord: Lola FIT.


Bike-Fitting

Wil je:
• zeker weten dat je goed op de fiets zit?
• net dat beetje extra uit je houding halen?
• wil je blessure vrij fietsen?
• je nieuwe fiets in de juiste maat aanschaffen en afstellen?

Aarzel dan niet en investeer in jezelf en je hobby door een Lola FIT Bike Fitting te doen.

Wat houdt de Bike Fitting in?
Bij de Lola FIT Bike Fitting wordt, in tegenstelling tot veel andere, statische fiets-metingen, de meting dynamisch gedaan (Retül motion capture system). Tijdens het fietsen wordt door middel van een camera en een aantal LED punten op het lichaam de beweging in kaart gebracht. De biomechanica van het lichaam verandert tijdens het fietsen, voornamelijk onder grotere belasting. Door dit na te bootsen tijdens de fietsmeting kan de meest optimale houding bereikt worden waardoor de kans op blessures en andere ongemakken zoveel mogelijk voorkomen worden.

De meting neemt ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag. Na de fysieke intake, waarbij gekeken wordt naar o.a. de flexibiliteit, begint de fietsmeting. Tijdens de meting wordt de fiets aangepast. Dit gebeurt aan de hand van de camera opname maar ook aan de hand van de klachten die aanwezig zijn. Aan het einde van de meting vergelijken we de opgenomen beelden van voor en na de meting om inzichtelijk te maken wat er is veranderd. Als laatste wordt de fiets opgenomen met de ‘ZIN’. Dit stukje gereedschap communiceert met de camera en kan op die manier alle fietsmaten exact doorgeven. Alle gegevens worden gebundeld en toegestuurd zodat je dit steeds weer kunt raadplegen. Ideaal als je ergens een fiets huurt of je nieuwe fiets laat afstellen.
Met een grote keuze uit zadels, stuurpennen en andere belangrijke items kan de houding direct worden aangepast zodat nagenoeg iedereen met een op maat afgestelde fiets naar huis kan!

Wat heb je nodig?
Om de fietsmeting goed te kunnen doen heb je nodig:
• Fiets
• Fietsschoenen
• Fietskleding (sokken, korte broek, shirt korte mouw of ondershirt)

De fietsmetingen doen we ‘in huis’ bij Lola bikes & coffee aan het Noordeinde 91 in Den Haag.

 

Traing/Coaching

Individuele training

Alle Lola FIT trainingsprogramma’s zijn custom made en geschikt voor iedereen, recreatieve, sportieve én wedstrijdrijders. De programma’s zijn geschikt voor wielrennen maar ook MTB, veldrijden, baan, fixed gear.

Er wordt gestart met een uitgebreide intake waarbij sportverleden, doelstellingen en beschikbare tijd aan de orde komen. Op basis hiervan wordt jouw persoonlijke trainingsschema op maat gemaakt.
Vervolgens kun je kiezen uit drie Lola FIT coachingspakketten:

• Pakket A: 1 x per maand een coachingsgesprek en bijstelling van je trainingsschema
• Pakket B: 2 x per maand een coachingsgesprek en bijstelling van je trainingsschema
• Pakket C: 4 x per maand een coachingsgesprek en bijstelling van je trainingsschema

Coachingsgesprekken vinden online/telefonisch plaats of live op afspraak bij Lola bikes & coffee. De minimale begeleidingstermijn voor de individuele Lola FIT coachingspakketten bedraagt 3 maanden
Tegen n.o.t.k. meerprijs kan het coachingspakket op maat worden uitgebreid met beschikbare externe deskundigen, die de begeleiding kunnen optimaliseren. Denk hierbij aan voedingsdeskundigen, inspanningstesten, mentale ondersteuning e.d.

Groepstraining
Lola FIT organiseert met regelmaat uiteenlopende groepstrainingen en workshops waarvoor je je (individueel) kunt inschrijven om je fietstechniek te verbeteren.


• Rijvaardigheid
Verbeter je techniek.
duur: 2 dagdelen | deelnemers: min. 14, max. 20

• Valvaardigheid
Hoe voorkom je blessures en verhoog je de veiligheid van jezelf en anderen.
duur: 2 dagdelen | deelnemers: min. 14, max. 20

• Teamtrainingen
Meld je als team aan samen stellen we de training samen.
duur: ntb | deelnemers: min. 14, max. 20

  

Prijzen


Bike Fitting
• Volledige Bike Fitting (1e fiets): €250,-
• Volledige Bike Fitting (2e fiets, 3e fiets etc.): €135,-
• Fiets op maat zetten aan de hand van de gegevens eerdere Lola Fit Bike Fitting: €35,-
• Nieuwe schoenplaatjes afstellen (op nieuwe schoenen): €35,-

Individuele training
• Pakket A: €40,- per maand
• Pakket B: €65,- per maand
• Pakket C: €100,- per maand

Groepstraining
• Rijvaardigheid: €65,- per persoon
• Valvaardigheid: €65,- per persoon
• Teamtraining: op aanvraag

 

Wie zitten er achter Lola FIT

Jacques Helderop traint, coacht en begeleidt sinds 1995 onder de naam Satori Coaching&Training wielrenners binnen verschillende disciplines en op verschillende niveaus. In 20 jaar tijd heeft dit geresulteerd in het leveren van belangrijke bijdrages aan het trainingsproces van iedereen die het maximale uit zichzelf wil halen. Ook vele medaillewinnaars op NK’s, EK’s en WK’s zijn inmiddels begeleid door Jacques. Er is eenvoudig geen betere.

Remco Kuylenburg had als 14-jarige jongetje de ambitie om de beste wielrenner van de wereld te worden. 10 jaar later was Remco er wel achter dat hij dat wel op zijn buik kon schrijven. Gelukkig was hij inmiddels voor zich zelf begonnen onder de naam Bike Physics en werd hij regelmatig ingehuurd voor allerlei trainingen en trainingskampen. 

Hij had zijn nieuwe ambitie gevonden en maakte zodoende van zijn hobby zijn werk.

Inmiddels is hij bijna 7 jaar verder en is Bike Physics voor vele een partner gebleken waardoor harder fietsen, fijner fietsen, gezelliger fietsen allemaal mogelijk is geworden. Met als basis de dynamische fietsmetingen heeft Remco al talloze metingen gedaan waarbij comfort en beter presteren hand in hand gaan. Remco is bij Lola FIT verantwoordelijk voor Bike Fitting en Lola is erg blij dat we Remco hiervoor hebben kunnen ‘strikken’.Uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat deze mannen 

Individueel al van grote waarde zijn. Maar in combinatie en gezien de chemie die ze samen hebben meent Lola echt het 

Mail naar info@lolabikesandcoffee.nl als je je wilt opgeven voor Lola FIT
 

Bikes Lola Service Course

Bij Lola werkt een van de beste fietsenmakers van de stad. Maar juist omdat hij zo goed is raden we aan dat klanten alleen hun fietsen met derailleurs (versnellingen) brengen voor reparatie en service (voor eenvoudige stadsfietsen zijn goedkopere alternatieven in de buurt). Maak voor dat je fiets brengt eerst een afspraak (06 29 08 77 93) of stuur eenvoudig een email.

 

Bikes Bike Fitting

Bij fietsen is het belangrijk dat je goed op je fiets zit om blessures te voorkomen en het maximale uit je inspanning te halen. Bij Lola bieden we een professionele bike-fit voor amateurs en fiets-enthousiastelingen. Onze bike-fit maakt gebruik van de laatste technieken om een perfecte houding op je fiets te garanderen. Ongeacht je lichaamsbouw of niveau, met de Lola-fit zit je optimaal op je fiets. Bel om een afspraak te maken (06 29 08 77 93) of stuur ons even een e-mail.

Bikes Bike Rentals

Ben je maar een weekendje in de stad maar je wil toch met ons meerijden? Lola heeft een partnership gesloten met Cannondale en Kona om ons te voorzien van race, CX en gravel fietsen in verschillende maten voor de verhuur.Wil je weten wat die gravel gekte nu precies inhoudt of meemaken hoe het is om een Cannondale synapse tussen je benen te hebben? Geen probleem, Lola regelt het. Bekijk hier de fietsen en de maten. Mail ons van te voren even dan zorgen we dat je fiets klaar staat bij aankomst.

Bikes Bike Sales

Lola is er allereerst op uit om zoveel mogelijk mensen toe te voegen aan onze fiets-community en zo te laten genieten van de schoonheid van fietsen. Om dat de start-up kosten vrij hoog zijn hebben we gezocht naar de beste fietsen op de markt. Volgens ons biedt Cannondale de beste weg-fiets voor je geld. We helpen je graag om de juiste fiets te kiezen uit hun modellen. Voor gravel hebben we een hele lijn Kona fietsen. Stuur ons een email om een afspraak te maken zodat we rustig kunnen praten over je nieuwe fiets.